Gıda Mühendisliği Ders Kataloğu

1. Sınıf

2016 - 2017 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
BYO001 Biyoloji 1 2 4
FZK105 Fizik I 3 0 5
SB 101 Gıda Mühendisliğine Giriş 2 0 5
KMY002 Kimya 2 2 5
MAT105 Matematik I 3 0 5
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 30

2016 - 2017 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
EKO002 Ekonomi 2 0 4
FZK106 Fizik II 3 0 5
MAT106 Matematik II 3 0 5
TB 110 Organik Kimya 2 2 5
TB 116 Temel Bilişim Teknolojileri 1 2 5
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 30

2016 - 2017 Yaz
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FZK105 Fizik I 3 0 5
Toplam AKTS: 5
2. Sınıf

2016 - 2017 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MB 201 Akışkanlar Mekaniği 2 0 4
TB 203 Analitik Kimya 2 2 5
TB 207 Diferansiyel Eşitlikler 2 0 4
GM 213 Gıda Kimyası I 2 2 5
İSGL101 İş Sağlığı ve Güvenliği I 2 0 2
LMİ103 Mesleki İngilizce I 2 0 2
TB 205 Moleküler Biyoloji Genetik 2 0 4
MB 203 Termodinamik 3 0 4
Toplam AKTS: 30

2016 - 2017 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 218 Genel Mikrobiyoloji 2 2 4
GM 220 Gıda Biyokimyası 3 0 3
GM 202 Gıda Kimyası II 2 2 4
GM 222 Isı ve Kütle Aktarımı 2 0 2
SB 202 İşletme 2 0 3
İSGL102 İş Sağlığı ve Güvenliği II 2 0 2
GM 224 Kütle ve Enerji Denkliği 2 0 2
LMİ108 Mesleki İngilizce II 2 0 2
TB 202 Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler 1 2 4
MB 204 Teknik Çizim 1 2 4
Toplam AKTS: 30

2016 - 2017 Yaz
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
TB 203 Analitik Kimya 2 2 5
TB 207 Diferansiyel Eşitlikler 2 0 4
FZK105 Fizik I 3 0 5
FZK106 Fizik II 3 0 5
TB 202 Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler 1 2 4
Toplam AKTS: 23
3. Sınıf

2016 - 2017 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 309 Enstrümental Analizler 2 2 5
GM 315 Gıda Güvenliği 3 0 4
GM 311 Gıda Katkı Maddeleri 2 0 3
GM 303 Gıda Mikrobiyolojisi I 2 2 5
GM 317 Tasarım 2 0 3
GM 319 Temel İşlemler I 3 0 4
Seçmeli GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF GÜZ DÖNEMİ () 6
GM 320 Fizikokimya 2 0 3
GM 438 Fonksiyonel Gıdalar 2 0 3
GM 316 Gıda Toksikolojisi 2 0 3
GMB 301 Malzeme Bilgisi 2 0 3
GM 321 Mantık 2 0 3
STB302 Reaksiyon Kinetiği 2 0 3
GM 318 Sosyoloji 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2016 - 2017 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 431 Beslenme İlkeleri 3 0 3
GM 304 Gıda Mikrobiyolojisi II 2 2 5
GM 432 Proses Kontrol 2 0 3
STJ601 Staj 0 0 2
GM 433 Süt Fizikokimyası 2 2 4
GM 302 Temel İşlemler II 3 0 4
Seçmeli GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF BAHAR DÖNEMİ() 9
SB 404 Bilim Tarihi 2 0 3
GM 320 Fizikokimya 2 0 3
GM 308 Gıda Biyoteknolojisi 2 0 3
GM 316 Gıda Toksikolojisi 2 0 3
GMB 301 Malzeme Bilgisi 2 0 3
GM 321 Mantık 2 0 3
MZK001 Müzik Kültürü 2 0 3
STB302 Reaksiyon Kinetiği 2 0 3
SGM315 Soğuk Tekniği 2 0 3
GM 318 Sosyoloji 2 0 3
Toplam AKTS: 30
4. Sınıf

2016 - 2017 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 405 ET ve Ürünleri Teknolojisi 2 2 5
GM 407 Fermentasyon Teknolojisi 2 2 5
GM 441 Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler I 2 2 4
GM 434 Süt ve Ürünleri Teknolojisi 2 2 5
GM 443 Tahıl İşleme Teknolojisi 2 2 5
Seçmeli GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4. SINIF GÜZ DÖNEMİ() 6
GM 411 Enzim Bilimi 2 0 3
GM 438 Fonksiyonel Gıdalar 2 0 3
STE 313 İnsan Kaynakları Yönetimi 2 0 3
GM 410 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 2 0 3
TE424 Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2016 - 2017 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 404 Bitkisel Yağ Teknolojisi 2 2 5
GM 406 Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı 2 0 4
GM 440 Gıda Projeleri Hazırlama Tekniği 2 0 3
GM 412 Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler II 2 2 4
GM 402 Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi 2 2 5
Seçmeli GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4. SINIF BAHAR DÖNEMİ() 9
SB 404 Bilim Tarihi 2 0 3
GM 438 Fonksiyonel Gıdalar 2 0 3
GM 413 Geleneksel Gıdalar 2 0 3
GM 439 Gıda Ambalajlama 2 0 3
GM 321 Mantık 2 0 3
MZK001 Müzik Kültürü 2 0 3
GM 318 Sosyoloji 2 0 3
GM 410 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 2 0 3
TE424 Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2016 - 2017 Yaz
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 440 Gıda Projeleri Hazırlama Tekniği 2 0 3